FORGOT YOUR DETAILS?

USMIT® Ultra Slow Motion Intelligent Training / Petre Rădescu (eBook)

25,00lei

EBOOK –  toate cele trei formate (epub, mobi, pdf) sunt disponibile în același preț; fără DRM
VĂ RUGĂM REVENIȚI PENTRU DESCĂRCAREA FORMATELOR epub și mobi

 

SKU: 9786069430958-1 Categorii: , Etichete: , , , , , , ,

Descriere

Mișcarea în regim ultra-lent (USMIT®) presupune o solicitare de limită în planul coordonării motrice și, simultan, o solicitare la limită în plan psihic, prin activarea mecanismelor psihice de apărare corelate cu impulsivitatea, cu temperamentul, acolo unde capacitatea de dedicare este redusă (în principal prin blocaje în gestionarea emoțiilor și impulsului asociat).
Sportul este activitatea motrice umană ce se are pe sine ca scop și sens. Acolo unde sportul se are pe sine ca sens,
valența educațională și social valorică este implicită.
Unul dintre sportivii cu care am lucrat anul acesta, după o probă în cupa mondială în care a venit pe locul 20, pitulat în grupul de norvegieni, finlandezi, ruși și nemți ce ocupă în mod tradițional prima jumătate a clasamentului, îmi povestea câte felicitări și apreciere a primit tocmai de la acești sportivi.
Onestitatea lor și aprecierea lor în contextul înțelegerii diferențelor de resurse în pregătire nu pot fi transmise în afara
competiției decât foarte greu. La o etapă ulterioară a reușit un loc 7. Pentru majoritatea consumatorilor de sport televizat sau pentru statisticienii de la Ministerul Sportului sau pentru copiii ce ar dori să se apropie de un sport de iarnă și caută modele, locul 7 este nesemnificativ, este nevaloros. Pentru sportivii celorlalte echipe, ce înțeleg dificultatea pregătirii la schi fond, locul 7 obținut de un sportiv al lotului național al României este un fel de premiul întâi cu coroniță. Dacă am putea înțelege așa performanța sportivă, realitatea nu s-ar schimba, nu am primi medalie pentru asta, dar viața noastră ar fi mai plină, ar fi cu mulțumire. Arta de a savura viața aici își are izvorul: atitudinea chiar face diferența.

Informații suplimentare

Colecția

Eseu

Autor

Petre Rădescu

Data apariției

august 2017

Format

digital, ebook, epub, mobi, pdf

Pagini

136

ISBN

978-606-9430934
978-606-9430941
978-606-9430958

Recenzii

Nu există recenzii până acum.

Fii primul care adaugi o recenzie la „USMIT® Ultra Slow Motion Intelligent Training / Petre Rădescu (eBook)”

Adresa ta de email nu va fi publicată.

S-ar putea să-ți placă și…

TOP