FORGOT YOUR DETAILS?

Emoții. Afecte și sentimente / Eseu / Petre Rădescu (eBook)

25,00lei

EBOOK –  toate cele trei formate (epub, mobi, pdf) sunt disponibile în același preț; fără DRM
VĂ RUGĂM REVENIȚI PENTRU DESCĂRCAREA FORMATELOR epub și mobi

Încercarea aceasta de a scrie despre emoții vine și pe fondul unei nemulțumiri. Deși în ultimii zece ani am tot dat peste materiale pe aceasta temă, am rămas destul de nemulțumit. Așa că, aproape de nevoie, am început să încheg acest model. El este marcat de câteva puncte de reper.

Primul este o afirmație ce mi-a prins gândurile, fără să știu de unde a venit, în timp ce priveam un tablou, în sala de curs, la cursul de formare în analizăexistențială de la Viena. Privind tabloul, m-am gândit la van Gogh, la faptul că o pictură are valoare atunci când poate stârni aceeași emoție în cât mai mulți oameni. Are și nu prea are logică. Sau stă și nu prea stă în picioare. Dar imediat mi-a trecut prin cap: „Sentimentul este singurul absolut accesibil mie”. Nu persistent, ci din când în când. Pe măsură ce mă maturizez, el devine mai persistent. Și mă refer la patru sentimente de bază: încredere, iubire, fidelitate și împlinire. Sentimentul îmi este accesibil ca un cadou, la început. Mă contaminez cu el. Apoi îl pierd sub presiunea afectului și a ieșirii premature de sub „aripa maternă”. Și treptat, așezat pe un mediu bun, pe un set de premise, el se naște din nou. Și aici începe o muncă, un efort susținut de consolidare a premiselor și de structurare a sentimentului, de la sentimentul punctual, la sentimentul persistent și apoi la sentimentul-atitudine.

SKU: 9786069430958 Categorii: , Etichete: , , , , , , ,

Descriere

Acest eseu despre emoții este un model subiectiv de înțelegere a acestui aspect al vieții noastre. Este fundamentat în mare parte pe filosofia existențialistă, pe cercetarea fenomenologică dar are și componente deductive și de expresie filosofică, intuitivă.

În consecință, recomandarea este ca acest model să fie privit critic, fenomenologic, să fie văzut ca un reper față de care fiecare dintre voi își va consolida propriul model de înțelegere, propria filosofie de viață, pe care să fiți dispuși să o ajustați permanent până în ultima clipă.

Vrei să răsfoiești puțin cartea înainte să o cumperi?  APASĂ AICI

Informații suplimentare

Colecția

Eseu

Autor

Petre Rădescu

Data apariției

august 2017

Format

digital, ebook, epub, mobi, pdf

Pagini

136

ISBN

978-606-9430934
978-606-9430941
978-606-9430958

Recenzii

Nu există recenzii până acum.

Fii primul care adaugi o recenzie la „Emoții. Afecte și sentimente / Eseu / Petre Rădescu (eBook)”

Adresa ta de email nu va fi publicată.

S-ar putea să-ți placă și…

TOP