FORGOT YOUR DETAILS?

DOSARELE DRESDEN (Dresden Files)

de JIM BUTCHER, unul dintre cei mai bine vânduți autori în topul New York Times

Dosarele Dresden (cu titlul original The Dresden Files) este prima serie publicată de Jim, în care ne spune povestea lui Harry Blackstone Copperfield Dresden, primul (și singurul) vrăjitor detectiv particular din Chicago.

“O lectură cu adevărat plăcută ... Jim Butcher atinge chiar echilibrul perfect între vrăjitor și șmecher, mistic și mafiot." - Lynn Flewelling, autorul romanului Traitor's Moon

Titlurile originale ale seriei Dosarele Dresden sunt: Storm Front, Fool Moon, Grave Peril, Summer Knight, Death Masks, Blood Rites, Dead Beat, Proven Guilty, White Night, Small Favor, Turn Coat, Changes, Side Jobs (short stories), Ghost Story, Cold Days, Skin Game.

Citește primul capitol din
Nori de furtună, primul volum din seria DOSARELE DRESDEN

de Jim Butcher, în traducerea Anei Veronica Mircea

NORI DE FURTUNĂ
(Storm Front)
Dosarele Dresden #1

Nori de furtună este primul volum din seria Dosarele Dresden, una dintre cele mai apreciate serii urban / paranormal fantasy, al cărei cel de-al cincisprezecelea volum, Skin Game, a fost nominalizat pentru premiul Hugo în 2015.
Nori de furtună descrie aventurile lui Harry Dresden, un detectiv privat cu abilități paranormale. În timp ce oamenii normali văd răpirile și crimele ce au loc în jurul lor doar ca acte ale unor depravați, indiferenți la durerea umană, Harry știe că în unele cazuri este vorba de răufăcători din sfera supranaturalului.
El știe asta pentru că el însuși este un vrăjitor adevărat, unicul care apare în Pagini Aurii din Chicago. Fie că ajută polițiștii în cazurile considerate de aceștia inexplicabile, fie că lucrează la propriile cazuri, Harry Dresden luptă cu forțele întunericului ajutat fiind de fantoma Bob.

DISPONIBIL ÎN LIBRĂRII!

Volumul al doilea din seria Dosarele Dresden,
de Jim Butcher,
în traducerea Anei Veronica Mircea,
poate fi găsit în librăriile partenere și în cele online!

Citește primul capitol din Luna nebună, al doilea volum din seria DOSARELE DRESDEN

de Jim Butcher, în traducerea Anei Veronica Mircea

Pericol de moarte

pericol-mortal-dresden-files-coperta1-195x300

(Dresden Files #3 - Grave Peril)

Harry Dresden a întâlnit nişte inamici destul de terifianţi de-a lungul carierei sale. Scorpioni giganţi. Vampiri erotici. Vârcolaci psihotici. Riscurile meseriei... când ești singurul vrăjitor profesionist din Chicago…

Dar în toţi anii săi ca detectiv al lumii oculte, nu a întâlnit niciodată un astfel de lucru: lumea spiritelor a înnebunit. Peste tot în Chicago fantomele creează probleme - şi nu doar trântind uşi şi strigând ‘bau-bau'. Aceste fantome sunt în chinuri, violente şi mortale. Cineva - sau ceva - le instigă să facă ravagii dincolo de mormânt.

MAI MULTE DETALII...

Cavalerul verii

CAVALERUL VERII, Dosarele Dresden #4, de Jim Butcher, în traducerea Anei Veronica Mircea

(Dresden Files #4 - Summer Knight)

De când iubita sa a plecat din oraş pentru a-şi satisface recenta poftă de sânge, Harry Dresden a rămas deprimat în Chicago. Nu îşi poate plăti chiria, îşi neglijează prietenii, nici măcar nu îşi mai aduce aminte  ultima oară când a facut un duş. Singurul vrăjitor profesionist din Chicago a ajuns în pragul disperarii.

Și tocmai când pare că lucrurile nu se mai pot înrăutăţi, Regina Iernii din Faerie îi face lui Harry o ofertă ce nu se poate refuza, dacă vrea să se elibereze de blestemul ursitoarei. Tot ce trebuie să facă este să afle cine l-a ucis pe Cavalerul Verii, mâna dreaptă a Reginei.

MAI MULTE DETALII...

Măștile morții

MĂȘTILE MORȚII, Dosarele Dresden #5, de Jim Butcher, în traducerea Anei Veronica Mircea

(Dresden Files #5 - Death Masks)

Harry Dresden, singurul vrăjitor profesionist din Chicago ar trebui să se bucure că afacerile merg bine. Dar, din păcate, acum îl aşteaptă o serie de surprize neplăcute. Un duel cu campionul tribunalului roşu al vampirilor, care trebuie să îl ucidă pe Harry ca să sfârşească războiul dintre vampiri şi vrăjitori. Harry devine ţinta unor asasini profesionişti. Dispariţia Giulgiului din Torino... Poliţia din Chicago are nevoie de ajutorul lui Harry pentru a identifica un cadavru decapitat şi fără mâini. Ca să nu mai vorbim de întoarcerea lui Susan, fosta iubită a lui Harry, care încă se luptă cu natura sa semivampirică.

MAI MULTE DETALII

Ritualuri sângeroase

RITUALURI SÂNGEROASE, Dosarele Dresden #6, de Jim Butcher, în traducerea Anei Veronica Mircea(Dresden Files #6 - Blood Rites)

Harry Dresden a avut misiuni mai grele decât mersul sub acoperire pe platourile unui film pentru adulţi. Totuşi, cazul acesta se dovedeşte a fi mai tulburător decât se aştepta. Producatorul filmului crede că este ţinta unui blestem sinistru, dar femeile din jurul său sunt cele care mor. Harry este şi mai frustrat pentru că s-a implicat în acest caz bizar, doar ca o favoare pentru Thomas - un vampir narcisist de o integritate dubioasă; şi nu îşi poate da seama ce interes personal ar putea avea acesta în misiunea sa. Harry este pe cale să descopere că arborele genealogic al lui Thomas ascunde o revelaţie şocantă, care îi va schimba viaţa.

MAI MULTE DETALII

Ritmuri mortale

RITMURI MORTALE, Dosarele Dresden #7, de Jim Butcher, în traducerea Anei Veronica Mircea(Dresden Files #7 - Dead Beat)

Harry Dresden trebuie să salveze Chicago de magia neagră şi necromanţie - dar mai întâi trebuie să găsească Cuvântul lui Kemmler. De îndată ce află ce este cu adevărat acesta. Harry intră pe ascuns în cimitirul Graceland pentru a se întâlni cu un vampir pe nume Mavra. Mavra are niște dovezi care ar putea distruge cariera lui Murphy. Harry trebuie să găsească Cuvântul lui Kemmler pentru Mavra și să o salveze pe Karrin.

E munca de numai o zi a singurului vrăjitor profesionist al oraşului… hai să presupunem că va trăi să vadă sfârşitul acelei zile.

Dovedit Vinovat

DOVEDIT VINOVAT, Dosarele Dresden #8, de Jim Butcher, în traducerea Anei Veronica Mircea

(Dresden Files #8 - Proven Guilty)

Harry Dresden a petrecut ani sub urmărirea Gardienilor Consililui Alb.

Dar acum şi el este un Gardian, şi e mult mai groaznic decât credea…

Prin urmare, când monştri din filme se trezesc la viaţă în tura lui, este responsabilitatea sa oficială să îi trimită înapoi de unde au venit.
Doar că de data asta, clientul lui este Consiliul Alb şi ancheta nu poate eşua - indiferent de cost sau cine este suspectat.

Noapte albă

NOAPTE ALBĂ, Dosarele Dresden #9, de Jim Butcher, în traducerea Anei Veronica Mircea(Dresden Files #9 - White Night )

Cineva vizează practicanții magiei din oraș, membrii lumii supranaturale care nu posedă suficientă putere pentru a deveni vrăjitori cu drepturi depline. Mulți au dipărut. Alții par a fi victime ale sinuciderii. Dar criminalul a lăsat o carte de vizită la una dintre scenele crimei cu un mesaj pentru Harry Dresden, făcând referire la cartea Exodului și la uciderea vrăjitoarelor.

Harry își propune să găsească ucigașul înainte ca el să poată lovi din nou, dar investigația scoate la iveală elemente care să indice un suspect pe care el nu îl poate vedea vinovat: fratele lui vitreg, Thomas. Determinat să aducă adevăratul criminal în fața justiției și să curețe numele fratelui, Harry atrage atenția Curții Albe a vampirilor, devenind implicat într-o luptă pentru putere care îl depașește cu mult și îl face periculos de sensibil la ispite.

Harry știe că dacă strânge șurubul prea tare o mulţime de oameni vor muri – şi unul dintre ei va fi fratele său.

UN MIC FAVOR

(Dresden Files #10 - Small Favor)UN MIC FAVOR, Dosarele Dresden #10, de Jim Butcher, în traducerea Anei Veronica Mircea

"Un mic favor. Pentru că, știi tu, Harry datorează încă două" spune Jim.

Nimeni nu a încercat să-l omoare pe Harry Dresden aproape un an întreg, și viața lui în cele din urmă pare să se calmeze. Dintr-o dată, viitorul părea destul de luminos. Dar trecutul aruncă o umbră al dracului de lungă.

Un târg mai vechi îl lasă pe Harry dator la Mab, Suverana Curții de Iarnă din Sidhe și Regina Aerului și Întunericului iar ea îi cere să-și plătescă datoria. Este un mic favor pe care el nu i-l poate refuza... unul care îl va prinde pe Harry Dresden între un dușman de coșmar și un aliat fatal, și îi va solicita abilitățile și loialitatea până la limită.

Te-ai prins! Totul mergea prea bine ca să dureze...

RENEGATUL

RENEGATUL, Dosarele Dresden #11, de Jim Butcher, în traducerea Anei Veronica Mircea(Dresden Files #11 - Turn Coat)

Morgan supraveghetorul lui Harry, a fost acuzat de trădare împotriva Vrăjitorilor din Consiliul Alb și există doar o singură pedeapsă finală pentru această crimă. El, fugar, își vrea numele curățat, și are nevoie de cineva priceput care să-l sprijine în această luptă în care pare învins. Cineva ca Harry Dresden.

Acum Harry trebuie să descopere un trădător în cadrul Consiliului, să-l țină pe deazagreabilul Morgan ascuns, și să evite să intre el însuși sub observație.
Și o singură greșeală îl poate face să-și piardă viața pe cineva ca Harry.

SCHIMBĂRI

SCHIMBĂRI, Dosarele Dresden #12, de Jim Butcher, în traducerea Anei Veronica Mircea(Dresden Files #12 - Changes)

Cu mult timp în urmă, Susan Rodriguez pe când era iubita lui Harry Dresden, a fost atacată de dușmanii săi, care au lăsat-o sfâșiată între propria umanitate și setea de sânge vampirică a Curții Roșii. Susan dispare apoi în America de Sud, unde ar putea să lupte atât cu darul ei sălbatic cât și cu cei care au blestemat-o cu el.

Acum Arianna Ortega, Ducesa Curții Roșii a descoperit un secret pe care Susan îl păstra de mult timp, și pe care ea plănuia să îl folosească împotriva lui Harry. Pentru a reuși de data asta, el nu poate decât să se întoarcă spre puterile lui întunecate. Pentru că Harry nu luptă să salveze lumea...

Harry luptă să-și salveze propriul copil.

POVESTE CU FANTOME

#13-Poveste-cu-fantome-195x300 (Dresden Files #13 - Ghost Story)

Când ne-am despărțit ultima dată de marele vrăjitor detectiv Dresden, nu făcea foarte bine. De fapt, el a fost ucis de un asasin necunoscut.

Dar fiind mort nimic nu-l oprește atunci când prietenii lui sunt în pericol. Exceptând faptul că acum nu are nici un organism, și nici o magie să-l ajute. Și există, de asemenea, mai multe spirite întunecate în umbrele din Chicago care îi datorează lui Harry o parte din propria lor recuperare.

Pentru a-și salva prietenii - și propriul său suflet - Harry va trebui să scoată un truc final fără nici o magie ...

ZILE RECI

#14-Zile-reci-195x300(Dresden Files #14 - Cold days)

După ce a fost ucis de un adversar misterios, navigând pe tărâmul dintre viață și moarte și fiind adus înapoi în lumea muritoare, Harry își dă seama că poate moartea nu a fost ceva atât de rău. Pentru că el nu mai este Harry Dresden, doar vrăjitorul profesionist din Chicago.

El este acum Harry Dresden, Cavalerul Iernii al lui Mab, Regina Aerului și Întunericului. După ce Harry nu a avut de ales decât să îi jure credință, Mab nu a lăsat ceva la fel de meschin ca moartea să-i poată fura premiul pe care ea la căutat atât de mult timp. Și acum, cuvântul ei este porunca lui, indiferent de ce vrea ea ca el să facă, indiferent de locul unde vrea ea ca el să meargă, și nu contează pe cine vrea ea ca el să ucidă.

Ghici ce vrea Mab mai întâi?

JAFUL - nominalizat la premiul HUGO!

#15-Jaful-195x300(Dresden Files #15 - Skin Game)

Harry Dresden, singurul vrăjitor profesionist din Chicago, este pe cale de a avea o zi foarte proastă ...

Pentru că este Cavaler al Iernii în slujba Reginei Aerului și Întunericului, Harry nu știe niciodată care este urzeala lui Mab și ce ar dori ca el să facă. De obicei, e ceva groaznic.

Și el nu știe nici jumătate ....

Mab se folosește de abilitățile lui Harry ca să-și plătească una din datorii.

Și acum el trebuie să ajute un grup de ticăloși supranaturali, condus de către unul dintre cei mai temuți și disprețuiți dușmani, Nicodemus Archleone să pătrundă în seiful cel mai sigur din oraș, astfel încât acesta să poată avea apoi acces  în seiful cu cea mai mare siguranță din Niciodatănicicând. Este un jaf pentru a fura Sfântul Graal din seiful cu cele mai mari comori strânse în lumea supranaturală, care aparține unicului Hades, Stăpânul Infernului, în general un personaj ciudat și neplăcut. Mai rău, Dresden suspectează că există un alt joc în mișcare și că nimeni nu vorbește despre el. Și el e mort sigur pentru că Nicodemus nu are nici o intenție de a permite oricăruia dintre membrii echipajului să supraviețuiască experienței. În special lui Harry.

TOP